Marknadsföringskampanj av PressReader

Som ni säkert känner till kommer vi tillsammans på biblioteken genomföra en länsgemensam kampanj för PressReader från 1 sept-13 okt, med fokus på E-medborgarveckan. På E-medborgarveckan är det ni själva som funderar ut hur ni bäst lyfter PressReader.

Syftet är att skapa läslust och uppmuntra till läsning genom att öka kännedom om PressReader och göra tjänsten mer tillgänglig för fler användare.

En arbetsgrupp har tillsatts för att ta fram en kampanjplan på uppdrag av bibliotekscheferna i länet. Arbetsgruppen representeras av Pernilla Andersson, Mörbylånga, Caroline Hellström, Kalmar, Beatrice Bergenskans Hansson, Högsby och AnnaSara Nilsson, Biblioteksutveckling Region Kalmar län. Detta kommer alltså bli en stor gemensam kampanj för hela länet. Biblioteksutveckling Region Kalmar län kommer att ta fram och tillhandahålla material både fysiskt och digitalt. Materialet kommer att finnas på engelska, svenska och arabiska. 

Marknadsföring sker genom film på KLT´s bussar i hela länet, info på väntrumsskärmar på sjukhus och vårdcentraler, samarbete med Folkhögskolorna, vi får även möjlighet att lägga ut flyers på några köpcentrum, sen får alla biblioteken fysiskt och digitalt material att sprida i sina kanaler.

Kampanjen vänder sig i första hand till unga och vuxna 15-75 år med förhoppning att nå nya svenskar. Målet är att vi tillsammans ska öka antalet användare med 50%.

Presentation från träffen i Kalmar 27 aug 

 

_______________________________________________________________________________________________

Här finns marknadsföringsmaterial för PressReader.

Material att skriva ut:

Pressreader logga till hemsida

Checklista inför kampanjen

Affisch A2

Affisch A3

Affisch A4

Flyer Sv/eng

Flyer Arabiska

Bordsryttare

Bokmärke

Stillbild till digitalskärm

Lathund, film PressReader appen

Lathund, film PressReader hemifrån via dator

Film svenska (finns på youtube)

 

Film Engelska (finns på youtube)

 

Utbildning i PressReader - inspelad

Här kan du ta del av det inspelade utbildningstillfället om PressReader statistik. PressReader hemifrån via dator samt PressReader appen gås igenom kort. Utbildningen är på engelska. För att se filmen i större format klicka här

Marknadsföringsmaterial

Här hittar du allt material till marknadsföringen av PressReader

Språk

Region Kalmar län / Biblioteksutveckling Region Kalmar län

  • Besöksadress: Strömgatan 13 i Kalmar
  • Postadress: Box 601, 391 26 Kalmar
  • www.regionkalmar.se