Artikeldetalj

Artiklar: artikeldetalj

Att skapa digitala arrangemang

Målgrupp: all bibliotekspersonal
När: 7 december 8.30-9:45
Var: digitalt

 
 
 
 
 
 

Att skapa digitala arrangemang

På denna digitala träff ska vi fokusera på vad man kan tänka på vid webbsända arrangemang gällande upplägg, plattformar, rättigheter och skyldigheter samt hur man får till det med filmningen.

Det finns mycket information att hämta på Digiteket kring detta och här får ni veta mer. Vi får dessutom praktiska tips från Tibro kommun. De var tidigt ute med att webbsända sina sagostunder på grund av pandemin. De kommer att berätta mer om hur de har arbetat med samarbete, planering, innehåll och teknik.  

Under mötet går vi igenom sådant som rent generellt handlar om vad man behöver tänka på vid digitala arrangemang på bibliotek, alltså är alla biblioteksanställda i Kalmar län välkomna oavsett vilken målgrupp man jobbar med.  

Digiteketkurser om att filma och webbsända arrangemang

Med digitala arrangemang som utgångspunkt pratar Mélanie Piedoie och Ola Nilsson från Digiteket-redaktionen om vad som kan vara bra att tänka på vid webbsända arrangemang, vilka rättigheter och skyldigheter som gäller samt ger oss lite tips och trix om hur man får till det vid filmningen. De tar avstamp i de olika kurserna som Digiteket erbjuder.  

Sagostunder på nätet – så här gjorde vi i Tibro

Kultursamordnare Towe Lindblom och Johan Fransson, enhetschef kultur, berättar om hur de genom samverkan mellan biblioteket och musikskolan tänkt och planerat kring innehåll och teknik för sina uppskattade webbsända sagostunder.   Självklart kommer det att finnas plats för frågor.  

Information

Mötet sker i verktyget Zoom. Alla deltar individuellt med en egen mobil, surfplatta eller dator samt gärna ett headset med mikrofon. Möteslänk skickas ut till anmälda deltagare ett par dagar i förväg.

Kontakt: AnnaSara Nilsson

 

 
 
 
 
 
 
Av: naemi72
Skapad: 2020-11-17
Artikel-ID 8ade8d97-74e80476-0175-d6cf069f-1a36

Språk

Sökfasetter

Läs mer

Region Kalmar län / Biblioteksutveckling Region Kalmar län

  • Besöksadress: Strömgatan 13 i Kalmar
  • Postadress: Box 601, 391 26 Kalmar
  • www.regionkalmar.se